Dit zijn de vijf mooiste bezienswaardigheden en leukste activiteiten in Venetië!

Ben jij toe aan een break en wil je het Nederlandse weer ontvluchten? Bezoek dan het prachtige Venetië! Met nog geen twee uur vliegen vanaf Amsterdam ben je in no time in deze prachtige, historische stad. Niet alleen staat Venetië bekend om de romantische gondeltochten die je er kunt maken, maar er is nog veel meer te doen! Je kunt er prachtige musea bezoeken, imposante kerken bekijken en proeven van de heerlijkste gerechten. Ben jij benieuwd wat er allemaal te doen en te zien is in deze historische stad? Lees dan snel verder! 

Vaar met de Vaporetto het Canal Grande over

In Venetië is de Vaporetto (de waterbus) het meest praktische vervoersmiddel om je tijdens jouw stedentrip Venetië door de stad te verplaatsen. Niet alleen is het vervoersmiddel an sich een bijzonder iets, ook de tocht over het grote kanaal is een prachtige belevenis. Aan weerszijden van het kanaal spot je de mooiste bezienswaardigheden, zoals luxe paleizen, bijzondere musea en prachtige kerken. Stap uit de Basiliek van San Marco om de tour door de stad goed te beginnen. 

Breng een bezoek aan de Basilica Cattedrale Patriarcale di San Marco

De Basiliek van San Marco bevindt zich aan het San Marco plein. Dit plein kun je zien als het centrum van de stad. Je vindt er de imposante basiliek, maar ook de Campanile. Dit is een uitzichttoren waar je kunt genieten van een adembenemend zicht over de stad. Bezoek ook zeker de Biblioteca Marciane. Een bezoek aan de imposante Basiliek van San Marco is gratis. 

Bewonder het prachtige Palazzo Ducale (Dogenpaleis)

Vervolg van het San Marco plein je weg naar het bijzondere Palazzo Ducale. Dit paleis was vroeger het huis van de leiders van Venetië (de Doge). Tegenwoordig fungeert dit paleis als een bijzonder museum waar je de prachtige authentieke kamers kunt bekijken. Ga je de Palazzo Ducale bezoeken? Ga dan op tijd en koop voorafgaand aan je bezoek online je kaartje, zo kun je de grootste drukte omzeilen.

Bezoek het authentieke Eiland Murano

Het eiland Murano staat ook wel bekend als het Glasblazerseiland. Op dit eiland kun je glasfabrieken betreden die al eeuwen bestaan, waar ook nu nog glas geblazen wordt. Je kunt hier live het werk bekijken van deze vakmensen. Op het eiland staan ook imposante kerken, zoals de Basilica dei Santi Maria e Donato 

Proeven van Venetiaanse cicchetti

Ga je naar Venetië? Dan moét je deze tapas geproefd hebben! Cicchetti zijn heerlijke broodhapjes verschillende soorten toppings, welke perfect te combineren zijn met een goed glas lokale wijn.