De voordelen van een kunstgrasmat

Het is begin april en het zal niet lang meer duren voordat we van lekker weer kunnen genieten. Sterker nog, dit weekend kunnen we de eerste warme zonnestralen verwachten. Volgens de weersvoorspellingen wordt het zondag namelijk 20 graden. Tijd om weer in de tuin te zitten dus! Vorig jaar heb ik een kunstgrasmat aan laten leggen en daar kan ik nu volop van genieten. Denk jij er ook over na om kunstgras aan te leggen in jouw tuin? In deze blog deel ik de voor- en nadelen van een kunstgrasmat. 

 

Ideaal voor mensen met gebrek aan tijd

Dit is natuurlijk wel het grootste voordeel: tijdsbesparing. Met een kunstgrasmat hoef je nooit meer te denken aan sproeien, maaien, knippen, bemesten en ga zo maar door. Een kunstgrasmat is ideaal voor mensen die weinig tijd hebben maar wel het liefst van een mooie groene tuin genieten. 

 

UV bestendig 

De afgelopen jaren wordt het weer steeds heter en heter in Nederland. Dat betekent ook dat gras zijn mooie groene kleur verliest. Op velden waar niemand direct voor zorgt zie je dan ook vaak uitgedroogd geel gras. Kunstgras is UV bestendig en zal altijd zijn mooie groene kleur behouden! 

 

Prettig voor kinderen

Kunstgras voelt erg fijn aan onder de voeten. Er is ook nog een ruime keuze aan verschillende lengtes en kwaliteiten. Over het algemeen spelen kinderen erg fijn op het zachte kunstgras. 

 

Kunstgras gaat lang mee

Nog zo’n heerlijk voordeel aan kunstgras is dat het jarenlang mee gaat. Het is een ruime schatting maar kunstgras heeft een levensduur vanaf 10 tot en met 25 jaar. Informeer goed bij je kunstgras dealer hoelang het kunstgras mee gaat wat je op het oog hebt. Kunstgras met een betere kwaliteit vraagt om een grotere investering maar het is het dikwijls waard! Ik kan de dealer kunstgras Genemuiden ten zeerste aanbevelen! 

 

Nooit meer last van hooikoorts 

Niet voor iedereen zal dit een groot voordeel zijn, maar mensen die wel last hebben van hooikoorts begrijpen precies wat ik bedoel! Nooit meer een snotneus en dichte luchtwegen dankzij kunstgras. 

 

Makkelijk aanleggen

Een kind kan de was doen: het aanleggen van kunstgras is zo gepiept. Vaak bieden dealers wel de extra optie om het kunstgras ook bij jou aan te leggen, maar in principe kan je dit helemaal zelf doen. 

 

Nadeel: verzorging

Vergeleken met alle voordelen dat een kunstgrasmat met zich meebrengt is het enige nadeel wat ik kan verzinnen dat je het kunstgras wel moet onderhouden door het te borstelen. Maar als je dit weer tegenover de verzorging van echt gras legt, dan valt het allemaal reuze mee!