De toekomst van thuiswerken

Als er een ding duidelijk is geworden in de huidige economie is het dat het voor heel veel werknemers heel goed mogelijk om thuis te werken. Wanneer de huidige crisis voorbij is dan zullen de meeste mensen weer terug naar kantoor gaan, maar waarschijnlijk zijn er ook veel mensen die juist veel plezier hebben aan thuiswerken of die een eigen bedrijfje zijn gestart tijdens deze crisis en altijd thuis zullen blijven werken. Thuiswerken heeft zowel veel voordelen als nadelen. In dit artikel zetten we de voordelen en nadelen van thuiswerken op een rij een bespreken we hoe je thuiswerken het beste aan kunt pakken.

Geen reistijd meer

Voor vele werknemers is het heen en weer reizen naar hun werk en terug een grote frustratie. Door files bijvoorbeeld zijn veel mensen toch zeker een tot twee uur per dag kwijt aan reistijd. Een van de grote voordelen aan thuis werken is dat je niet langer heen en weer hoef te reizen. Dit betekent dat je ofwel iets langer kunt uitslapen, ofwel dat je een paar uur extra per dag hebt om productieve dingen te ondernemen. Daarom kan thuiswerken een uitstekende uitkomst bieden als je normaal gesproken een lange reistijd hebt.

Contacten en discipline

Toch zijn er ook voordelen aan het hebben van werken op kantoor. Zo heb je bijvoorbeeld leuke sociale contacten om je heen waar je anders alleen thuis zou werken. Tegelijkertijd is het ook makkelijker om discipline op te brengen wanneer je op kantoor zit. Je weet namelijk dat je er op tijd moet zijn en dat als je niet aan het werkt bent je baas of manager meekijkt. Wanneer je thuis werkt is het je eigen verantwoordelijkheid om op tijd en geconcentreerd aan het werk te gaan.

Werkplek thuis

Waar je op kantoor waarschijnlijk een bureau hebt staan is het ook belangrijk om in je eigen huis een goede werkplek te creëren. Het is geen goed idee om gewoon op de bank te gaan zitten werken. Je zult hier snel afgeleid zijn door gezinsleden en het is ook belangrijk om je werk en je vrijetijdsruimte gescheiden te houden. Richt daarom een specifieke werkplek in met een goed bureau, alle kantoorbenodigdheden en ook ene fijne bureaustoel. Een ergonomische bureaustoel is belangrijk om je werk goed te kunnen doen. Anders kun je bijvoorbeeld rugklachten krijgen. Veel goede bureaustoelen zijn te verkrijgen via bureaustoel24. Op deze manier zul je ervoor zorgen dat je effectief thuis kunt werken.