Meer spiritualiteit in je leven

We leven in een steeds meer materiële wereld. We zijn druk met onze carrières, relaties, hobby’s, sporten en alle andere activiteiten die we in onze drukke agenda’s inplannen. Daarnaast zijn ook steeds minder mensen religieus. Er leven steeds meer agnosten en atheïsten in Nederland. Toch is dit niet zozeer een goede ontwikkeling. Veel mensen realiseren dat zich uitsluitend focussen op de materiële wereld weinig geluk opbrengt. Mensen hebben behoefte aan spiritualiteit in hun leven. Daarom bespreken we in dit artikel tips om spiritualiteit in je leven te brengen. Ook als je een drukke carrièreman of -vrouw bent die al volle dagen heeft.

Dagelijks mediteren

Meditatie is natuurlijk vanuit zijn oorsprong een Oosterse gewoonte. De boeddhistische monniken in vele Aziatische landen beoefenen meditatie in kloosters, sommige monniken mediteren zelfs het grootste gedeelte van de dag. Maar het is al heel goed mogelijk om vele positieve effecten van meditatie te ervaren met slechts twintig minuten per dag. Zelfs wanneer je erg druk bent is het heel goed mogelijk om twintig minuten per dag te mediteren. Je zult al snel merken dat het meer rust in je hoofd brengt, dat je je beter concentreert en minder last hebt van stress. Mediteren is dus een spirituele bezigheid die ook in onze drukke westerse levens hele positieve gevolgen kan creëren.

Geloof in iets groters

Er zijn vele verschillende religies op aarde. En alhoewel het helemaal niet noodzakelijk is om een specifieke religie te volgen, is het ook een idee om simpelweg in iets te geloven dat groter is dan jijzelf en wat de mensheid kan begrijpen. Er zullen altijd mysteries zijn die we zelfs met de huidige wetenschap niet kunnen verklaren en daarom is een stukje geloof nodig. Het kan ook helpen met moeilijke situaties zoals bijvoorbeeld het overlijden van een dierbare. Wanneer je moeite hebt met afscheid nemen kan een online medium hulp bieden.

Oefen spirituele gedachtestromen

Vele spirituele gedachtekaders en ook religies hebben in de kern kwaliteiten zoals kalmte, vergiffenis, geduld. Deze kwaliteiten kun je oefenen en in je leven brengen zonder dat je persé een specifiek geloof hoeft aan te hangen. Deze spirituele oefeningen zullen vele positieve invloeden hebben op de gedachtestromen in je hoofd. Het is namelijk zo dat veel mensen last hebben van negatieve gedachtespiralen. Met spirituele oefeningen kun je deze negatieve gedachtenspiralen doorbreken. Uiteindelijk zullen ze vervangen worden door positieve gedachtenspiralen en zal je gemoedstoestand in zijn geheel een stuk positiever worden. Op deze manier breng je meer geluk in je leven.