Plaats een badwand voor meer veiligheid in de badkamer

Natuurlijk hebben we het liefst alles apart in de badkamer. Een vrijstaand bad met een aparte inloopdouche bijvoorbeeld. Maar niet iedereen is gezegend met zoveel ruimte. En ook de kosten spelen daarbij een rol. Heb je een bad en moet je in bad douchen? Dan weet je dat een douchegordijn echt vervelend kan zijn. Dat gordijn plakt aan je vast en het drupt nog heel lang na. Ook moet je het regelmatig wassen om de zeepresten eruit te krijgen. Plaats je echter een badwand, dan ben je van al deze ellende af. En het staat nog mooi ook!

Een badwand lost het voor je op

Over het algemeen is het zo, dat je, wanneer je in bad moet douchen, te maken hebt met een bad dat tegen de muur geplaatst staat. Een standaard ligbad. Deze zijkanten zijn hoog en recht. Het is dan dus geen probleem om er een badwand op te plaatsen. Deze zet je aan de ene kant tegen de muur en aan de onderkant op de badrand. Zo zorg je ervoor dat je fijn kunt douchen zonder de hele badkamer nat te spetteren. En dat is natuurlijk fijn. Een badwand zorgt dus ook voor extra veiligheid in de badkamer. De vloer is niet meer glad en de kans op uitglijden wordt daarmee sterk verminderd.

Nog meer veiligheid in de badkamer

Veiligheid in de badkamer begint al bij het uitzoeken van de (vloer-) tegels. Deze mogen nooit helemaal glad zijn. Dat lijkt misschien niet praktisch met schoonmaken, maar in de praktijk valt dat reuze mee. Ruwere tegels zorgen voor meer grip. Ook kun je, om in bad te kunnen stappen om te gaan douchen, kiezen voor een stevige handgreep aan de muur. Je creëert dan wat extra stabiliteit en dit voorkomt vallen en uitglijden. Natuurlijk leg je, als je in bad gaat douchen, een rubber mat onder je voeten. Zo blijf je, ook als je enthousiast je haar aan het inzepen bent, stevig staan.

Wat kun je nog meer doen voor de veiligheid in de badkamer?

Zorg voor goed licht. Als je ziet wat je doet gebeuren er minder ongelukken. Ook is het van belang dat de toevoer van frisse lucht goed is. Je wilt immers lekker douchen en daarbij niet het gevoel hebben dat je in een sauna bent beland. En vergeet vooral niet dat de spullen die je gebruikt geschikt moeten zijn voor in de badkamer. Niet alle lampen kun je zomaar in de badkamer gebruiken. Laat je hierover goed informeren.