Amsterdam

Amsterdam, onze grote hoofdstad. Heel veel Nederlanders zullen Amsterdam alleen van televisie kennen maar zijn er zelf daadwerkelijk nog nooit geweest. En toch is het zeker de moeite waard om is een dag of een weekend naar Amsterdam te gaan. Want Amsterdam heeft meer te bieden dan je denkt! Vanaf Rotterdam ben je in iets meer dan een uurtje al in Amsterdam. Vanaf Den Haag duurt het maar een klein uurtje en vanuit Utrecht ben je er al in 3 kwartier! Dus als je rond deze plaatsen woont kan je er een dagje uit van maken. Als je toch wat meer uit de buurt woont kan je er ook een weekendje van maken. Amsterdam zit vol met leuke hotels en een hotel in Amsterdam hoeft ook echt niet altijd enorm duur te zijn!

De stad ontdekken

De stad ontdekken kan op verschillende manieren. Maar omdat het een erg grote stad is is het leuk om een fiets te huren. Op die manier kan je makkelijk alle hotspots zien. Fiets langs de mooie grachtengordels en ervaar het historische leven. Het Vondelpark is ook erg bekend. Fiets er lekker doorheen of strijk neer in het gras aan de vijver en geniet van alle lachende gezichten om je heen. Bij mooi weer is het immers een drukte van jewelste in het Vondelpark en chagrijnige mensen zul je er vrijwel niet treffen op zo’n moment.

Musea

Het vernieuwde Rijksmuseum staat hoog op het verlanglijstje van mensen die de stad gaan ontdekken. Niet gek, want het weerspiegelt prachtig de geschiedenis van Nederland. Extra aandacht is er natuurlijk voor hét pronkstuk van het museum: de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn. Je vindt er onder meer ook schilderijen van Vermeer, Mondriaan en Frans Hals. Absoluut een museum dat je moet bezoeken als je toch al in Amsterdam bent. Wat ook niet kan missen is het Anne Frank huis. Je zal een andere sfeer ervaren dan in de rest van Amsterdam. Een stuk geschiedenis wat je niet mag missen als je in onze hoofdstad rond loopt.

9 straatjes

Als je van plan bent om te shoppen zit je in Amsterdam goed! De echte kenners gaan naar het gebied in de Jordaan dat bekend staat als ‘de 9 straatjes’. Hier vind je unieke winkeltjes met vinyl, sieraden, kleding en vintage meubels. Honger of dorst gekregen van al dat winkelen? Dan puilt het gebied uit van de hippe restaurantjes en barretjes waar je een drankje kunt nuttigen of een lekker hapje kunt eten.