Wat zijn de voordelen van cross docking?

Nederland is van oudsher een handelsland. Dat heeft met een aantal zaken te maken. Zo is de Nederlandse mentaliteit deels de oorzaak van het ontstaan van alle handel, maar ook de ligging van het land is erg gunstig voor de handel. Het is niet voor niets dat de haven van Rotterdam de grootste van Europa is. Transport gaat niet alleen over water, maar ook over het land. Als je een transportbedrijf hebt, kan cross docking ervoor zorgen dat je omzet op een gemakkelijke manier hoger wordt.

Wat is cross docking?

Er zijn in Nederland veel transportbedrijven, maar toch is de wetgeving hier niet gunstig voor deze bedrijven. Hier vind je later in de tekst meer informatie over. Het gevolg van het feit dat de wetgeving niet ideaal is voor de transportsector, heeft ervoor gezorgd dat cross docking transport is ontstaan. Dit is namelijk erg handig voor transportbedrijven. Bij cross docking brengt een transportbedrijf haar lading naar een dock van een ander bedrijf. Dit bedrijf zorgt er dan voor dat de lading bij de klant waar deze voor bestemd is terecht komt. Over het algemeen wordt cross docking gebruikt voor het bereiken van bedrijven in de stad. Als je denkt dat dit wel iets voor jouw bedrijf is, is het misschien een goed idee om contact op te nemen met Hubbel. Dit is een bedrijf wat cross docking aanbiedt. 

Waarom is cross docking nuttig?

Als je een transportbedrijf hebt, wordt je in Nederland op bepaalde vlakken erg beperkt door de wetgeving. Het is bijvoorbeeld zo dat er steeds meer steden zijn die hun best doen om voertuigen met een dieselmotor zo veel mogelijk uit de stad te weren. Gezien het feit dat nagenoeg alle vrachtwagens op diesel rijden kan zo’n verandering funest zijn voor veel bedrijven die klanten hebben in de stad. Als jij hiermee te maken hebt, is het misschien een beter idee om gebruik te maken van cross docking. Je hoeft dan niet zelf de stad in te rijden aangezien dit allemaal wordt gedaan door het bedrijf wat de cross docking verzorgt. Dit bedrijf heeft nul emissie waardoor zij gewoon door de binnenstad mogen rijden. 

 

De omzet van een transportbedrijf wordt groter naarmate dit bedrijf gebruik maakt van cross docking. Dat komt doordat de chauffeurs van dit bedrijf eerder terug naar de zaak kunnen aangezien zij het laatste stuk en het laden en lossen niet zelf hoeven te doen. Dit is ideaal voor bedrijven die geen nieuwe mensen willen aannemen, maar wel hun omzet willen vergroten.