Wat draag jij als je thuis aan het werk bent?

Het afgelopen jaar zijn we met zijn allen massaal thuis aan het werk gedaan. Vanwege alle maatregelen werden kantoor gesloten en werden er in onze woningen kamers omgetoverd tot werkkamers. Naar verwachting blijven we ook na alle maatregelen steeds meer thuiswerken. Waarom? Omdat er ontzettend veel voordelen aan kleven. Toch heeft dan thuiswerken soms ook zo zijn nadelen. Want zeg eens eerlijk, hoe vaak ben jij wel niet in je pyjama gaan werken afgelopen jaar?

Kleding etiquette voor thuiswerken

Wanneer je thuis aan het werk bent hoef je, je niet te kleden naar bepaalde etiquette of regels. Iets waar je op de werkvloer wel rekening mee moet houden. De kans is dan ook groot dat jij, wanneer je thuis aan het werk bent, gewoon je pyjama of zondagse outfit aantrekt. Niks mis mee natuurlijk maar verschillende onderzoeken hebben wel aangetoond dat je daarvoor een stuk minder gemotiveerd bent om aan de slag te gaan. wanneer je, je ’s ochtends klaar maakt om naar kantoor te gaan ben je al met een voorbereiding bezig. Je vervangt je huiselijke kloffie voor je nette pak en daar deze aanpassing zal jouw lichaam zich automatisch ook aanpassen. Iets met gewoonte. Je lichaam is er namelijk al helemaal op ingesteld dat je naar je werk gaat als je, je klaar aan het maken bent voor de dag. Wanneer we thuis aan het werk zijn missen we deze voorbereiding eigenlijk. We hoppen van ons bed naar de ontbijttafel en door naar de laptop. Het hele stukje voorbereiding mist waardoor je lichaam er als het ware dus nog niet echt klaar voor is. Het resultaat? Het gevoel alsof het zaterdag of zondag is. Voor je motivatie en concentratie zal dat niet heel motiverend werken en het gevolg daarvan is weer dat je snel bent afgeleid of zelfs helemaal geen motivatie hebt om te beginnen. Hoe we dit kunnen veranderen? Door ongeschreven kledingregels voor thuis op te stellen.

Je thuiswerk outfit

Maar wat kunnen we dan het beste dragen wanneer we thuis aan het werk zijn? Je hoeft in ieder geval niet je pantalon en je blouse uit de kast te pakken, dat is echt iets voor op kantoor. Wat je thuis eigenlijk wilt is een outfit die eigenlijk een beetje van beide heeft. Enerzijds mag je outfit een beetje comfy zijn maar anderzijds toch ook wel net genoeg eventueel calls en zooms. Kledingstukken die gemaakt zijn van zachte stoffen zijn dan eigenlijk de items waar je naar op zoek bent. Denk bijvoorbeeld aan een gebreide jurk of een pantalon van sweatstof. Ook een coltrui of een blouse van linnen zijn hier perfect voor. En wat je draagt aan je voeten? Kies voor iets wat fijn zit zoals pantoffels of sloffen voor dames. Voor de mannen zijn de instapschoenen voor de heren natuurlijk helemaal perfect. Zo hoef je ook geen schoenen aan in huis als je dat liever niet hebt.