Waarom steeds meer ondernemers voor groene energie gaan

Als ondernemer is het je vast niet ontgaan dat steeds meer bedrijven beginnen met verantwoord ondernemen. Zij stappen bijvoorbeeld over op groene mkb energie om zo een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Ook nemen ze andere stappen om een groenere bedrijfsvoering te krijgen – iets wat consumenten naast ondernemers ook alsmaar belangrijker vinden. Hoe zit dat precies met groene zakelijke energie? Wat is het precies en wat zijn de voordelen ervan? In dit artikel lees je meer over waarom steeds meer ondernemers kiezen voor groene zakelijke energie en waarom jij dat ook zou kunnen doen.

Wat is groene zakelijke stroom precies?

Voordat je weet waarom mensen de overstap maken, is het goed om te weten wat groene energie precies is. De laatste jaren is groene stroom namelijk behoorlijk in opkomst. Dat is niet heel gek: met groene energie draag je bij aan het verbeteren van het milieu en het groen op aarde. Dat ligt voornamelijk aan de manier hoe deze vorm van energie wordt opgewekt in verhouding met hoe grijze energie wordt geproduceerd. Bij de productie van groene energie komt veel minder CO2 vrij dan bij de productie van grijze stroom. Zoals je misschien wel weet is CO2 zeer schadelijk voor het milieu en een van de oorzaken van de opwarming van de aarde. Wat hierbij ook meetelt, is dat grijze energie uit fossiele bronnen wordt gehaald – dat zijn bronnen die op een dag op zullen zijn. Groene energie wordt daarentegen uit natuurlijke bronnen gehaald die onuitputtelijk zijn. Denk aan de zon, het water of de wind. Groene stroom is dus een vorm van verantwoorde en duurzame energie.

Voordelen van groene energie voor je bedrijf

Alleen daarom al is de keuze voor groene zakelijke energie dus een goede en verantwoorde keuze. Er zijn – gelukkig – nog veel meer voordelen te ontdekken aan groene stroom. Wat dacht je bijvoorbeeld van het feit dat je je eigen groene energie kunt opwekken als je dat wilt? Bij grijze stroom kan dat absoluut niet. Als ondernemer kun je bijvoorbeeld zakelijke zonnepanelen aanschaffen waarmee je je eigen verantwoorde energie kunt produceren. Een ander groot voordeel van groene stroom is dat je er uiteindelijk meer winst door kunt maken. Hoe dat kan? Heel simpel: steeds meer consumenten (en dus ook klanten) vinden duurzame bedrijven belangrijk. Zij kiezen vaak sneller voor een onderneming die iets doet aan vergroening of verduurzaming dan voor een bedrijf dat dit niet doet. Kort samengevat kun je met zo’n toepassing als dit en het communiceren daarvan meer klanten bereiken wat weer kan leiden tot meer winst. Dat is extra mooi meegenomen toch?

Groene zakelijke energie is goed te betalen

Tot slot moet je weten dat groene stroom allang niet meer zo duur is als je misschien dacht of als het ooit was. Sterker nog: de laatste jaren is groene energie voor je bedrijf zelfs goed te betalen. Voor ondernemers in Nederland zijn er zelfs diverse subsidies en vergoedingen aan te vragen wanneer zij aan bepaalde energiebesparende maatregelen kunnen voldoen. Daarnaast is het aanbod van groene stroom flink gegroeid – meer aanbod betekent meer concurrentie wat weer leidt tot lagere prijzen. Ook kun je zelf altijd een voordelig groen energiecontract vinden door te beginnen met zakelijk energie vergelijken. Doe dit met behulp van een zakelijke energievergelijker die je bijvoorbeeld op energie-zakelijk.nl vindt. Deze tool is ontzettend handig om te weten wat het aanbod is voor jouw energieverbruik en om te weten wat je waar moet betalen. Je kiest altijd zelf een energiecontract en -leverancier uit die bij je past en het gebruiken van zo’n vergelijker is volledig vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast. Op deze manier scoor je altijd de beste groene energiedeal voor jouw bedrijf.