Waar je op moet letten bij het verhuizen van een piano

Mensen met een liefde voor piano spelen hebben vaak een piano in hun huis staan. Het ziet er prachtig uit, zo’n vleugel midden in de kamer, maar erg praktisch is dit in veel gevallen natuurlijk niet. Een moment waarop je wellicht spijt hebt van het aanschaffen van je mooie piano is als je gata verhuizen. Natuurlijk moet je piano mee, maar dit is een heel karwei. Veel mensen denken dat ze dit zelf wel kunnen doen, maar het is een stuk verstandiger om dit uit te besteden aan professionals. Niet alleen is een piano erg zwaar, er kan ook ontzettend veel misgaan. Omdat een piano erg duur is wil je dat deze heelhuids aankomt in je nieuwe woning. Om deze redenen is het verstandig om je piano verhuizen uit te besteden aan bijvoorbeeld een verhuisbedrijf Den Haag. Door het lezen van onderstaande tips, weet je nog beter waar je op moet letten bij het verhuizen van je piano.

Kies het juiste verhuisbedrijf

Ten eerste is het belangrijk om te kiezen voor het juiste verhuisbedrijf. Ten eerste is het handig om een verhuisbedrijf in de omgeving te kiezen. Woon je in Den Haag dan is een verhuisbedrijf Den Haag aan te raden. Maar dit is niet het enige aandachtspunt. Het is ook belangrijk dat het verhuisbedrijf ervaring heeft met een piano verhuizen. Wanneer dit niet het geval is, kan het zo zijn dat ze niet precies weten waar ze op moeten letten

Pak de piano goed in

De eerste stap bij het verhuizen van je piano is het inpakken hiervan. Vaak heeft een piano een lak afwerking. Dit is ontzettend mooi, maar is wel erg vatbaar voor krassen. Het is daarom belangrijk om je piano goed in te pakken, zo maakt het minder uit als de piano per ongeluk ergens tegenaan botst.

Piano uit je huis halen

Wanneer je grote deuren hebt en de piano op de begane grond staat kun je de piano natuurlijk makkelijk verplaatsen. Wanneer deze echter in een appartement op grote hoogte staat, wordt het een lastiger verhaal. Het is in dat geval erg handig om een verhuislift te huren, zodat je de piano naar beneden kunt krijgen. Eenmaal beneden is het zaak om te zorgen voor goed transport. Natuurlijk moet je piano erin passen, maar hij moet ook vastgezet kunnen worden. Op die manier verschuift de piano niet tijdens de rit naar je nieuwe huis en dat is wel zo fijn om te weten.