Kies een winterjas uit aan de hand van deze tips!

Ben jij op zoek naar een leuke winterjas voor het aankomende seizoen, maar weet je nog niet zo goed wat er in is aan het einde van het jaar? Je bent niet de enige! Veel mannen vinden het lastig om een stijlvolle winter outfit te scoren, omdat het aanbod enorm ruim is en je door de bomen het bos niet meer ziet. Het aanschaffen van een winterjas is daarnaast ook een dure grap en niet iets is wat je jaarlijks opnieuw doet. Je zoekt dus een winterjas die zowel stijlvol als warm is, maar die ook nog eens tijdloos is! Want je wilt hem volgende winter ook weer vol trots dragen. We snappen dat dit een lastige opgave is, dus we helpen je een handje in deze blog!

Een tijdloze klassieker: het leren jasje

Een leren jasje is een item dat nooit uit de trend raakt. Mannen van over de hele wereld lopen al jaren lang met deze jassen rond. En niet zonder reden. Leren jasjes zijn namelijk erg makkelijk te combineren, bij bijna elke outfit staat een leren jasje goed. Daarnaast geeft een leren jasje je een stoere uitstraling. Inslaan dus!

De parka: eenvoudig én modieus

Een parka is een gewatteerde lange jas met een capuchon. Een parka heeft een sportieve uitstraling. De parka is goed bestendig tegen kou en is daardoor de perfecte winterjas. Niet voor niets was deze soort jas de uitrusting van veel soldaten in de vorige eeuw. Wij raden je een Airforce jas aan, deze jassen hebben allemaal een eigen detail en zien er daardoor extra stoer uit. Met een Airforce winterjas kom jij de winter goed door!

De wollen jas voor een professionele touch

De wollen jas is net zoals het leren jasje een ultieme klassieker. Veel mannen combineren deze jassen met hun werkkleding, dit kan namelijk echt een finishing touch zijn bovenop bijvoorbeeld een pak. Een beige wollen jas is de meeste voorkomende keuze, echter zijn grijze of zwarte wollen jassen ook erg mooi en makkelijk te combineren. Wol heeft als stof een warmte isolerende kwaliteit waardoor wollen jassen je erg goed beschermen tegen kou. Dit komt doordat wol een gekroesde textuur heeft waardoor er zich warme lucht binnen de stof vasthoudt.

Mannen, we hopen jullie hiermee geïnspireerd te hebben voor aankomende winter. Houd in je achterhoofd dat het uitzoeken van een goede winterjas erg belangrijk is, dus denk hier goed over na en neem er ook echt even de tijd voor!