Inrichting van je eigen thuiswerplek

Werk je sinds een tijdje thuis, of was dit voor langere tijd al je standaard werkplek? Het is belangrijk dat je thuis net zo goed kan focussen op je werk als op kantoor of op een andere werkplek. Hierbij is het belangrijk dat je niet snel afgeleid wordt en een comfortabele plek hebt.

Richt je eigen werkplek in

Het beste is om je werkplek op een rustige plek te hebben. Een plek waar je ongestoord kunt werken en niet snel afgeleid kunt worden. Dit is vooral belangrijk als je een huis deelt met je partner, kinderen of andere huisgenoten. Daarom kan je het beste een aparte kamer hebben die u als thuiskantoor kunt inrichten. Vind je het leuk om aan tafel te werken? Zorg er dan voor dat de eettafel je vaste werkplek is. Op deze manier kan je routines creëren. Het is belangrijk dat de werkplek voldoende natuurlijk licht heeft. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van natuurlijk licht je productiviteit met 10% -40% kan verhogen. Natuurlijk licht zorgt er ook voor dat je goed wakker bent en blijft, waardoor je gefocust kan blijven.

Welke spullen heb je nodig?

Wanneer je jouw thuiswerkplek aan het maken bent is het belangrijk dat je de juiste spullen hebt! Denk bijvoorbeeld aan een goede bureaustoel zodat je langere tijd achter elkaar kan zitten. Tegenwoordig is het een hype om een zit-sta bureau te hebben zodat je niet alleen hoeft te zitten maar ook kan staan. Dit zorgt ervoor dat je jouw lichaam kan activeren waardoor je minder snel afdwaalt maar juist kan blijven focussen op je werk. Daarnaast is het handig om een goede printer te hebben. Op kantoor is dit vanzelfsprekend maar dit vergeten veel mensen thuis. Let op: als je geen inkt meer hebt, is het belangrijk dat je de juiste inktcartridges gebruikt. Heb je bijvoorbeeld een bepaald merk en type dan kan je bijvoorbeeld zoeken op: HP 903xl inktcartridges. Heb je geen idee welke je nodig hebt zodat dan het merk op: HP inktcartridges. Vervolgens kom je er vanzelf achter welke je nodig hebt door onderzoek te doen/te vragen aan een online medewerker.

Maak een planning

Ook thuis is het belangrijk dat je voor jezelf een planning maakt. Vaak heb je op werk vaste routines met vergaderingen etc. Maar het is belangrijk dat je dit ook blijft wanneer je thuis werkt. Maak daarom voor jezelf een planning wanneer je begint met werken. Het liefst maak je een dag van tevoren een to-do lijstje zodat je werkzaamheden kan afstrepen.