Houd de zon tegen met rolgordijnen

Bij deze tijd van het jaar horen lange dagen in de tuin zitten, gezellig naar het strand gaan of in luchtige kleding ijsjes halen. Een felle zon is natuurlijk ook niet te missen! Heerlijk is het om het zonnetje te voelen in de tuin, maar binnen in het huis is het niet zo belangrijk om verblind te worden. Daarom kan iedereen wel een rolgordijn gebruiken!

Wat is een rolgordijn?

Iedereen is vast wel eens een rolgordijn tegen gekomen. Voor de mensen die dit wat vergeten zijn, is een rolgordijn raambekleding dat opgerold kan worden. Het bestaat uit stof, de onderlat, de bus en mechaniek. Het stof hangt voor het raam en kan opgerold worden wanneer dit gewenst is. Rolgordijnen kunnen op verschillende manier bestuurd worden. Vaak worden er gordijnen gezien met een touwtje waar aan getrokken kan worden om zo het stof op- en uit te rollen. Steeds populairder wordt het mechanisme waarbij er lichtjes aan het stof getrokken kan worden. Dan rolt het zich automatisch op. Rolgordijnen zijn ook volledig automatisch verkrijgbaar. Op een bepaalde tijd zullen deze op- of uitrollen.

Voordelen van een rolgordijn

Een groot voordeel van rolgordijnen, zeker ten opzichte van gordijnen, is dat rolgordijnen veel uiteenlopende mogelijkheden hebben. Denk hierbij aan de kleur, het materiaal waarvan het gemaakt is, de maat en hoe verduisterend of licht doorlatend het is. Natuurlijk zijn er bij gordijnen ook mogelijkheden om een andere kleur te kiezen of om keuze te hebben uit verschillende materialen, maar het is niet al te makkelijk om een andere maat te hebben. Zeker voor ramen met een andere vorm is het soms moeilijk om de goede maat te vinden. Gelukkig zijn er opties voor rolgordijnen op maat! Deze passen precies bij de grootte van het raam, zodat er geen licht door zal komen. Daarnaast zijn er bijzondere ramen, zoals scheve ramen. Hiermee bedoel ik zowel ramen die diagonaal scheef zijn, zoals in een dak, en ramen die verticaal scheef zijn. Bij verticaal scheve ramen is het niet mogelijk om een gordijn op te hangen, omdat er altijd licht door zal schijnen. Rolgordijnen zijn de oplossing ervoor voor beide typen scheve ramen! Rolgordijnen kunnen magnetisch gemaakt worden, waardoor deze ook voor scheve ramen zullen werken.

Daarnaast zijn de voordelen net zoals andere gordijnen: het werkt isolerend en geeft extra privacy. Gordijnen zijn er niet alleen om het licht tegen te houden, het kan er ook voor zorgen dat geluid minder heen en weer springt. Daarnaast zorgen (rol)gordijnen er voor dat er minder makkelijk naar binnen kan worden gekeken, wat altijd fijn is.

Omdat rolgordijnen heel verschillend kunnen zijn, is er voor iedereen en ieder huis wel een mooie set te vinden die bij het interieur en op de ramen past. Dus zoek je nog (nieuwe) gordijnen? Kijk eens naar rolgordijnen!