Hoe vind je de juiste maat lamellen voor in jouw huis?

Als je lamellen wilt kopen, zijn er natuurlijk een aantal verschillende soorten. Daarom kun je op een aantal dingen letten tijdens het kopen van lamellen. Bijvoorbeeld: wat moeten de lamellen kunnen. En: in wat voor omgeving moeten de lamellen hangen. Dit maakt allemaal uit bij het kiezen van de soorten lamellen die je wilt hebben. Daarom kun je hier alles vinden over wat je moet weten bij het kiezen van lamellen.

Soorten lamellen voor in jouw huis

Er zijn een aantal soorten lamellen zoals horizontale en verticale lamellen. Bij de horizontale lamellen heb je ook nog twee verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit lamellen die gewoon naar onder gaan als ze open moeten. Maar je hebt ook lamellen die zowel omhoog als naar beneden kunnen schuiven wanneer ze dicht gaan. Bij lamellen verticaal gaan ze natuurlijk naar de zijkant toe en dit kan ook beide kanten op. Naast deze verschillen zitten de grote verschillen vooral in de materialen. Lamellen worden namelijk van een heleboel verschillende materialen gemaakt. 

Zoals bijvoorbeeld metaal en kunststof. Deze twee materialen worden veel gebruikt omdat ze erg sterk zijn en lang mee gaan. Hiernaast zijn ze ook makkelijk schoon te maken. Perfect voor de meeste huishoudens en over het algemeen in de meeste gebouwen dus. Verder heb je ook nog lamellen van hout en van stof. Ook de houten lamellen zijn makkelijk schoon te maken en komen in verschillende soorten hout of geschilderd. Stoffen lamellen komen in eigenlijk alle soorten stof die je kunt bedenken en ze hebben vaak een gewicht om ze perfect recht te laten hangen. Daarnaast voorkomt dit eventuele kreukels in de stoffen.

De beste soorten lamellen

Er zijn een heleboel soorten lamellen bijvoorbeeld plisse top down bottom up. Deze zijn erg geschikt voor in je nieuwe huis, maar ook voor in andere gebouwen zoals bedrijven. Ze worden namelijk op maat gemaakt wat betekent dat ze altijd perfect bij jouw raam zullen passen. Ook komen ze natuurlijk in een heleboel verschillende materialen waardoor er voor iedereen de juiste lamellen zijn.

Lamellen stylen bij je de rest van je huis

Lamellen kiezen bij de rest van je huis is niet heel lastig. Een goede regel om te nemen is dat als je een erg donker huis hebt, je beter niet al te donkere lamellen kunt kiezen. En als je een heel licht gekleurd huis hebt, is het misschien een goed idee om donkere lamellen te kiezen voor een beetje contrast. Maar ook een lichte kleur bij een lichte ruimte kan erg goed werken en erg strak zijn.