Het juiste deursysteem kiezen

Afgelopen half jaar is er volop geklust in het land en er zijn velen die nog volledig in klusmodus staan. Wat is er prettiger dan zelf iets verbeteren aan je huis? Het geeft veel voldoening het eindresultaat van welke klus dan ook te zien en ervan te genieten hoe mooi het is of hoe goed het werkt. Hoe meer uren je zelf in je huis stopt, hoe meer het je eigen huis wordt. Heb je het een aangepakt en is het goed gelukt, dan krijg je zin om nog iets aan je huis te verbeteren of mooier te maken. In deze blog bespreken we verschillende deursystemen, zodat elke klusser daar zijn voordeel mee kan doen!

Belangrijke aspecten

Niets is vervelender dan een deur die niet goed sluit. Iedereen wil zich veilig voelen in zijn of haar eigen huis en een goed deursysteem is dan ook van groot belang. Aandacht besteden aan het uitkiezen van een kwalitatief deurbeslag is dan ook geen overbodige luxe. Daarbij moet gelet worden op wat een passende vergrendeling is voor welk type deur en welk beslag de juiste weerstandsklasse heeft. Of het nu thuis, op kantoor of een openbare ruimte is: een goede deursystemen zorgen voor een veilig en geborgen gevoel. Naast een passend en kwalitatief beslag, is het van belang dat de deursystemen die je kiest makkelijk te installeren zijn. Er is veel aanbod, ook voor hen die specifieke wensen of geavanceerde eisen hebben voor het deurbeslag. Zo zijn er met automatische technieken, maar ook met andere soort functies verkrijgbaar. Laten we de verschillende soorten bespreken.

Beslag voor schuifdeuren

Voor zowel elke soort toegangsdeur als schuifdeuren bestaan er diverse deursystemen. Een beslag schuifdeur moet flexibel en montagevriendelijk zijn. Het gewenste resultaat is een vederlichte beweging wanneer de schuifdeur wordt geopend of gesloten, hoe zwaar de deur ook is. Of je nu een houten, kunststof of aluminiumprofiel op je schuifdeur hebt, je hebt de keuze uit deurbeslagen met vele productinnovaties. Voor elke maat, ieder openingstype en gewichtsklasse toepasbaar. Naast een handmatige bediening, zijn er ook uitvoeringen waarmee met een druk op een knop of zelfs via een app de schuifdeur bediend kan worden. De keuze in deursystemen bestaat uit de hef-schuif, schuif, parallel-schuif-kiep, parallel-schuif of vouwschuif.

Sluitsystemen voor toegangsdeuren

Voor alle soorten toegangsdeuren heeft u ook de keuze uit meerdere moderne sluitsystemen, zoals betrouwbare insteeksloten of automatische meerpuntssluitingen. Ga goed het aanbod na om voor elke deur de juiste systeemoplossing te kiezen. Denk aan de mogelijkheden van smaldeursloten of magneetsloten, maar bijvoorbeeld ook de opties voor scharnierzijdebeveiliging. Ook zijn er meerdere oplossingen voor vluchtdeuren. Het juiste deursysteem kiezen voor elke soort deur zorgt voor gemak en een veilig en comfortabel gevoel binnenshuis. Zeer de moeite waard dus om voor een kwalitatief deurbeslag te gaan!