EcoVadis laat jouw bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen

Tegenwoordig is het binnen het bedrijfsleven niet alleen meer belangrijk om veel geld te verdienen. Uiteraard zijn er nog steeds veel bedrijven die volgens deze manier te werken gaan, maar het wordt meer en meer duidelijk dat geld verdienen niet alles is. Een bedrijf moet ook iets toe te voegen hebben aan de planeet. Momenteel wordt dat voor veel bedrijven steeds duidelijker. Wanneer je iets toe te voegen hebt, word je al meteen een stuk relevanter voor de consumenten. Het ondernemen draait dan ook niet alleen nog om geld, maar impact maken op een maatschappelijk vlak is ook steeds meer een onderdeel aan het worden van het ondernemen. Het is dan ook niet voor niets dat bedrijven graag willen horen bij de groep van bedrijven die op een maatschappelijk vlak verantwoord ondernemen. 

 

EcoVadis 

Verantwoord ondernemen op een maatschappelijk vlak is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je op een maatschappelijk vlak aan de slag wilt gaan, is het belangrijk dat je iets te bieden hebt als bedrijf zijnde. Alleen dan kan je relevant zijn voor de maatschappij. Wanneer je bij jouw bedrijf vindt dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt, is het mogelijk om te kiezen voor EcoVadis. EcoVadis zal bekijken als een onafhankelijke organisatie of jouw bedrijf voldoet aan de standaarden van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op deze manier kan jouw bedrijf dus toegevoegd worden aan de lijst van maatschappelijk verantwoorde ondernemers. Maatschappelijk verantwoord ondernemen op de juiste manier wordt vastgesteld door een paar richtlijnen die op internationaal vlak gelden. Het is dan ook aan te raden om als bedrijf deze richtlijnen duidelijk in beeld te houden. 

 

Proces 

Het is namelijk niet altijd een gemakkelijk proces om als bedrijf gezien te worden als een maatschappelijk verantwoorde ondernemer. Er zal het nodige werk met tijd en onderdelen geïnvesteerd moeten worden om maatschappelijk verantwoord te kunnen ondernemen volgens de internationale richtlijnen. Door te kiezen voor een externe partij die jouw bedrijf hierbij kan helpen zal het mogelijk zijn om EcoVadis voor jouw bedrijf te kunnen behalen. Om in aanmerking te komen voor EcoVadis zal het bedrijf eerst een vragenlijst moeten invullen. Deze vragenlijst is gebaseerd op de informatie van jouw bedrijf. De eisen die aan het bedrijf gesteld zullen worden is dus ook afhankelijk van de sector waarin jouw bedrijf zich bevindt. Zo is het uiteindelijk mogelijk om EcoVadis te kunnen behalen. Hierdoor kan je met jouw bedrijf aantonen dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt. Dat zal jouw bedrijf in een goed daglicht zetten.