Home Zakelijk De voordelen van fleet management software

De voordelen van fleet management software

Voor bedrijven met een logistieke operatie kan het managen van alle voertuigen en bestuurders een ingewikkelde klus lijken. Een van de beste manieren om dit proces te vergemakkelijken is door het integreren van fleet management software. Maar wat is fleet management software precies? En hoe kan het uw bedrijf helpen?

Logistieke sector

Wereldwijd is de logistieke sector een van de allergrootste en belangrijkste industrieën. In onze globaliserende wereld is het transport van goederen steeds sneller en efficiënter gegaan. Maar logistiek is een ingewikkelde sector. Denk maar na over hoe ingewikkeld het is om een kantoor effectief te managen, hier zijn alle werknemers op dezelfde locatie in een kantoor of gebouw. In de logistiek zijn er vele verschillende bestuurders en voertuigen op verschillende plekken op de weg. Fleet management software helpt met het managen van deze voertuigen en de bestuurders. Er zijn vele verschillende voordelen van fleet management software, dit bespreken we in dit artikel.

Voordelen van fleet management software

Het integreren van fleet management software gebeurt door het installeren van verschillende hardware in de voertuigen die het bedrijf in gebruik en op de weg heeft. Deze hardware speelt informatie terug naar de geïnstalleerde software op computers terug op kantoor. Binnen deze software zijn er veel verschillende functies beschikbaar. Zo is er natuurlijk de gps-locatie die in een oogopslag volledig overzicht geeft over de precieze locatie van de voertuigen op de weg. Daarnaast wordt er informatie over het brandstofverbruik doorgespeeld die kan helpen met het verlagen van deze kosten. Als het gaat om het verlagen van kosten is het vaak om mogelijk om lagere verzekeringspremies te krijgen op voertuigen, omdat de veiligheid van de voertuigen beter gewaarborgd kan worden. Naast deze voordelen biedt de software nog enkele mogelijkheden om de chauffeurs zo goed mogelijk te begeleiden.

Werknemers overtuigen

Het integreren van fleet management software kan soms voor weerstand bij werkgevers zorgen. Fleet management kan bijvoorbeeld ook live videobeelden van de weg en de bestuurder geven. Dit samen met gps-tracking kan zorgen voor een gevoel van inbraak op de privacy bij werknemers. Daarom is het belangrijk voor managers en bedrijfsleiders om de voordelen van fleet management software goed uit te leggen aan de bestuurders. Je kunt de verschillende zakelijke voordelen die fleet management software heeft uitleggen, bijvoorbeeld dat het kosten bespaard door efficiënt om te gaan met brandstofverbruik en het efficiënter verdelen van werkzaamheden. Alles bij elkaar zorgt het uiteindelijk voor een hogere klanttevredenheid. 

Daarnaast is het ook belangrijk om uit te leggen wat de precieze voordelen voor de werknemers zijn. Door een efficiëntere werkverdeling wordt de werkdruk voor bestuurders verlaagd en is er meer inzicht is in actuele verkeerssituaties.

Meest recente artikelen

Een trekker kopen doe je hier!

Ik weet niet of er veel lezers zijn van deze blog die in de landbouw werken maar ik denk het wel. Ik heb namelijk...

Tips om af te vallen zonder per se een dieet te volgen

Sommige mensen willen graag afvallen, maar zien door alle verschillende diëten niet meer in hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Daarnaast kun je...

Voor het eerst een game pc bouwen? Geen paniek!

Voordat je je pc gaat bouwen, heb je natuurlijk de goede onderdelen nodig. En dat is waarom wij hier zijn. Het lijkt misschien een...

Bij blijven met de tijd

Elke dag staan we in communicatie met mensen. Elke dag wordt praten we met elkaar, we plegen een telefoontje, of we zitten op facebook,...