Concept creatie

Concept creatie wordt anno 2020 steeds belangrijker. Steeds meer bedrijven willen hun missie en visie vertalen naar een concept, maar door de dagelijkse werkzaamheden of te weinig ervaring wordt hier geen ruimte voor gemaakt. Gelukkig is het dan wel mogelijk om een bedrijf hiervoor in te huren die gespecialiseerd is in het creëren van concepten. Denk bijvoorbeeld aan TheSEOFamily, niet alleen voor SEO gerelateerde zaken kun je hier terecht, maar ook in het creëren van concepten zijn zij gespecialiseerd. Heb jij moeite met een allesomvattend idee uit te werken? Dan kun je TheSEOFamily inschakelen om jou te helpen bij het bedenken, het uitwerken en het vormgeven van het concept. Ben jij benieuwd wat concept creatie nou precies inhoudt of welke stappen er in de concept creatiefase moeten worden doorlopen? Dan vertel ik jou daar graag iets meer over in mijn blog over concept creatie!

Wat is concept creatie?

Concept creatie is niks meer en niks minder dan het creëren of verbeteren van een concept en hiermee verduidelijken welke identiteit jouw product of bedrijf heeft en de boodschap die je wilt verzenden naar een potentiële klant toe met jouw product of dienst. Het gaat erom dat je de juiste snaar weet te raken bij de doelgroep en dit combineer je dan uitermate productief door je te onderscheiden van de concurrentie. Onderscheiden van de concurrentie is niet altijd het gemakkelijkste, maar als je een missie en een visie kunt vertalen naar een concept, dan zul je al gauw het verschil tussen de top en de middenmoot van de concurrentie zien. Door een goed online marketingconcept op te zetten, begrijp je wat een klant wil en dit straal je dan op allerlei mogelijke manieren uit. Denk bijvoorbeeld aan de naam, bedrijfskleuren, huisstijl, look en feel van de website, maar ook bijvoorbeeld het productaanbod. 

De stappen

Binnen conceptcreatie zijn er een aantal stappen die gevolgd moeten worden. Allereerst vind er zelfreflectie plaats en hierbij wordt gekeken waar een bedrijf staat en waar ze naartoe willen. Daarna wordt er naar de concurrentie gekeken en hieruit wordt een SWOT analyse gemaakt. Hieropvolgend wordt er gekeken naar de doelgroep en daarna wordt het tijd om grafisch aan de slag te gaan. Ook zoekmachine optimalisatie mag niet ontbreken en er wordt dan ook een uitgebreid zoekwoordenonderzoek uitgevoerd om zo het zoekgedrag en de zoekintenties van (potentiële) klanten te achterhalen. Met behulp van het zoekwoordenonderzoek wordt er hoogwaardige content geschreven die compleet is afgestemd op de bezoeker en de gewenste tone of voice!