Beste ontspanningsmoment

Voor iedereen is het anders: de een voelt zich herboren na een flinke wandeling, de ander ontspant pas echt goed met een boek en weer een ander schudt de dag van zich af door te puzzelen. Wat het ook is wat je doet ontspannen, het is belangrijk dat je het iets is dat je makkelijk regelmatig kan doen. Bij mij is het een bad nemen. Van huis uit ben ik eigenlijk helemaal niet gewend om te badderen. Ik kom uit een best groot gezin, dus kon je niet eindeloos de badkamer bezet houden. Iedereen sprong daarom onder de douche en badderde zelden. Pas tijdens een vakantie ervoer ik hoezeer het me deed ontspannen.

Single

Voor het eerst zou ik alleen met vakantie gaan. Ik vond het belangrijk mezelf een keer op die manier in het diepe te gooien en te kijken hoe ik ermee om zou gaan. Ik was heel benieuwd. Mijn keuze was gevallen voor een plek aan de kust en waar ik in de buurt culturele uitstapjes kon maken. Het was wel even wennen zonder gezelschap op het strand te liggen en steeds alleen te eten. Uiteraard had ik me daar wel enigszins op voorbereid. Ik ben gek op lezen, dus had ik mijn koffer volgestouwd met een paar dikke boeken. Dan zou ik me niet zo snel vervelen in mijn eentje. Ik herinner me vooral nog goed wat voor gekke ervaring ik het vond op een mooi strand te liggen en achter mijn zonnebril de tranen te voelen lopen door het prachtige boek dat ik las. Ik wisselde luie dagen op het strand af met wat reisjes naar de stad.

Mooier maken

Ik heb heel wat afgelopen in de stad. Zo bezocht ik een paar musea, kocht ik in leuke boetiekjes wat souvenirs voor vrienden en familie ien at ik in leuke restaurantjes. Eenmaal terug in mijn hotelkamer was ik dan wel erg moe. Hoewel ik dus nooit een bad nam, vond ik dit een goed moment dat weer eens te doen. En op het moment dat mijn lichaam omgeven was door het warme water, voelde ik mijn schouders helemaal ontspannen. Dit was voor mij de reden voortaan vaker een bad te nemen. Thuis besloot ik daarom mijn badkamer te renoveren. Als je langer in je badkamer blijft, doordat je regelmatig een bad neemt, wil je ook wel uitkijken op een mooie badkamer! Dan wordt het nog meer een moment van genieten. Ik koos mooie tegels uit voor de wanden en de vloer. En uiteraard koos ik een heerlijk bad. Wat ben ik trots op het resultaat! Vooral de wandtegels die ik heb uitgekozen zijn zo mooi. Elke keer als ik een bad neem of mijn tanden poets, bewonder ik mijn prachtige badkamer en geniet ik!