Alles wat je moet weten over inklapbare behandeltafels

Als je op zoek bent naar een nieuwe inklapbare behandeltafel, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog vertellen we je alles dat je moet weten over deze behandeltafels en hoe deze verschillen tot andere soorten tafels. Ook geven we enkele tips die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste tafel voor jouw behoeften. Leer snel verder!

Wat zijn inklapbare behandeltafels?

Inklapbare behandeltafels zijn tafels die kunnen worden opgeklapt om ze makkelijker op te bergen. Ze hebben meestal wielen, waardoor ze gemakkelijker door uw kliniek kunnen worden verplaatst. Ze zijn er in verschillende maten, maar de meeste zijn ongeveer 2 meter lang als ze worden uitgevouwen. Zo zie je maar dat een behandeltafel die inklapbaar is, erg gemakkelijk in gebruik is! 

Verschillende soorten inklapbare behandeltafels

Er zijn twee hoofdtypen inklapbare behandeltafels. Het eerste type is de tafel in traditionele stijl. Deze tafels zijn meestal gemaakt van hout en kunnen in tweeën worden gevouwen om ze gemakkelijk op te bergen. Ze zijn geweldig voor klinieken of andere medische instellingen waar de opslagruimte beperkt is. Het tweede type tafel vouwt anders dan de tafel in traditionele stijl. Deze tafels zijn ontworpen om op te vouwen als een accordeon, waardoor ze gemakkelijker te vervoeren en op te bergen zijn dan standaard tafels. 

Inklapbare behandeltafel gewicht

Een inklapbare behandeltafel is een soort medische apparatuur, dus het gewicht van deze tafel is dan erg belangrijk. De tafel moet licht en gemakkelijk te dragen zijn. Ben je van plan om veel op pad te gaan met jouw inklapbare tafel? Ga dan zeker voor een lichtgewicht tafel die tussen de 10 en 18 kg weegt. 

Accessoires behandeltafels

Denk bij het kopen van een inklapbare behandeltafel ook aan de accessoires die hierbij horen. Zo is een behandeltafel niet compleet zonder comfortabele kussens om op te liggen. Voor de hygiëne is een hoes ook een m must have accessoire, vooral als je meerdere mensen op een dag behandeld.