Verschil tussen infrarood verwarming en traditionele verwarming 

Uw huis verwarmen kan u op verschillende manieren doen. De twee bekendste manieren zijn huizen verwarmen door middel van een infrarood verwarming en een traditionele verwarming. Deze verwarmingen werken heel anders en hebben elk hun eigen voordelen. In dit artikel leggen we u uit waarvoor u het beste kunt kiezen.

De traditionele verwarming kennen we al jaren

De traditionele verwarming, ook wel de centrale verwarming genoemd, verwarmt de lucht in de ruimte. Er wordt water verhit en dit verhitte water stroomt vervolgens door de radiatoren. De radiator geeft vervolgens warme lucht af aan de omgeving. De traditionele verwarming is al vele jaren erg populair. 

De infrarood verwarming is anders

Een infrarode verwarming is een verwarming die uw huis verwarmt door middel van stralingen. Deze stralingen worden gecreëerd door een grote lading energie. De verwarmingspaneel straalt alleen warmte uit naar waar u op dat moment bent. Dat is een groot verschil met een traditionele verwarming. Een traditionele verwarming verwarmt namelijk de volledige lucht in een ruimte. Dit terwijl een ir verwarming alleen objecten opwarmt. Doordat niet de hele ruimte verwarmd hoeft te worden, is er minder energie nodig.

De verschillende voordelen van een ir verwarming 

Het gebruik van een infrarood verwarming wordt tegenwoordig steeds populairder. Het gebruiken van deze verwarming heeft dan ook meerdere voordelen. Allereerst is het voordelig dat u er geld mee kunt besparen. Daarnaast is het alternatief ook minder slecht voor het milieu. Een ander groot voordeel is dat de panelen erg snel warm worden. Hierdoor hoeft u niet lang te wachten voordat u het zelf warm krijgt. Tevens past een infrarood verwarming in de meeste gevallen goed bij het interieur. Sterker nog, u heeft dan iets wat anderen niet hebben. 

Kijk wat voor u en het milieu het beste is

 

Indien u op zoek bent naar een nieuwe verwarming, is het vooral belangrijk dat u kijkt naar uw eigen eisen. Beide opties hebben andere voordelen die doorslaggevend kunnen zijn. Echter, het is tegenwoordig wel belangrijk dat u voldoende rekening houdt met het milieu. Het streven is voor veel landen om binnen een aantal decennia CO2 neutraal te zijn. Door hier zelf aan mee te werken, kan dit snel genoeg gebeuren. Overigens is het tegenwoordig niet veel duurder om voor een groener alternatief te gaan. In sommige gevallen kan het u zelfs geld besparen. Kijk daarom altijd naar de groene meerprijs en bepaal zelf of u die wilt bepalen.