Nooit meer je pakketje missen 

Je bent een hele dag aan het wachten op jouw pakketje. Op het eerste gezicht lijkt het geen kwaad te kunnen om even snel naar de supermarkt te gaan, maar je zult maar zien dat precies op dat moment je pakketje wordt afgeleverd. De bezorger is weer weggereden met jouw pakketje en nu moet je nog een hele dag wachten totdat je het pakketje kan ontvangen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je niet elke keer de bezorger mist? 

Track & trace 

Tegenwoordig heb je dit bij heel veel bedrijven. Zorg er dus voor dat jouw pakket een track & trace code krijgt. Met deze code kan je via internet zien waar jouw pakketje is, en kan je beter inschatten wanneer jouw pakket aankomt. Daarnaast krijg je vaak een mail waarin staat op welke dag en op welk moment jouw pakket bij jou thuis wordt bezorgd. Als je ervoor zorgt dat je op dat moment thuis bent, kan het bijna niet fout gaan. 

Ergens anders laten bezorgen 

Wat ook een optie is, is om het pakket bij een punt in de buurt af te laten leveren. Zo kan de bezorger jou nooit missen en ligt het pakket bij het desbetreffende punt. Jij als koper kan zelf aangeven bij welk punt jij wilt dat het pakket wordt bezorgd. Het probleem hiervan is dat je het pakket zelf moet ophalen, maar het is vaak wel goedkoper om het hier te laten bezorgen in plaats van thuis.

Pakketkluizen 

Door middel van pakketkluizen kan jij op elk moment van de dag jouw pakket ophalen. Dit is een vrij nieuwe aflevermethode in Nederland en daarom nog niet erg bekend, maar dit is erg handig. Het werkt erg simpel. Jouw pakket wordt bij een pakketkluis afgeleverd en met een bepaalde code die je ontvangt kan je de kluis openen. Hierdoor kan je de postbezorger niet missen en hoef je niet in de rij te wachten bij een ophaalpunt, klinkt ideaal toch? Deze pakketkluizen brengen vele voordelen met zich mee. Dit fenomeen maakt “Same day delivery” eenvoudiger, dus kan je vaak op de dag van bestellen nog je pakketje ophalen. Daarnaast kun je het pakketje ook retourneren via een pakketkluis. 

 

Een hele dag wachten totdat jouw pakket is bezorgd, maar vervolgens een briefje op de deurmat krijgen dat jouw pakketje mee terug is genomen omdat je niet thuis was. Dit hoeft gelukkig nooit meer te gebeuren omdat je met deze opties nooit meer je pakket kan missen.