Inzetten van Google Ads

PPC staat voor pay to click. PPC is een verdien model waarbij je een bedrag betaald elke keer als er op een advertentie geklikt wordt. De klikprijs is afhankelijk van het zoekwoord. Een zoekwoord waar maandelijks veel naar gezocht is relatief duurder dan en zoekwoord waar minder vaak naar gezocht wordt. Als je zoekwoord bijvoorbeeld 10 cent per click kost en je hebt 100 kliks betaal je in totaal 100 euro. Er zijn verschillende zoekmachines waarbij er geadverteerd kan worden bijvoorbeeld Google en Bing. Google is vrijwel de grootste zoekmachine aangezien 90% van de zoekresultaten in de zoekmachine Google wordt uitgevoerd.

Hoe Google Ads instellen?

Ten eerste moet je een Google account aanmaken als je gebruik wil gaan maken van Google Ads. Als je dit gedaan hebt, wordt een link aangemaakt in je Google account die je kan koppelen aan je website. Deze link plaats je in de HTML code van je website. Er zijn ook verschillende plugins beschikbaar waarbij je zonder het openen van HTML jouw website kan koppelen aan Google Ads. Als dit gedaan is, kan je beginnen met het bouwen van je eerste campagne.

Welke manieren van adverteren zijn?

Tekstadvertenties

Tekstadvertenties zijn simpel weg een advertentie die je tegenkomt bij het invullen van een zoekwoord in Google. Deze bestaan uit een tekst waarbij er uitgelegd wat voor soort product er aangeboden wordt. Tevens bevat de tekstadvertenties een link die direct naar een specifieke pagina leidt.

Google shopping

Bij Google shopping wordt er in plaats van tekst alleen een afbeelding en een titel van het product getoond. Google shopping wordt voornamelijk ingezet bij de kledingbranche omdat consumenten dan een goed beeld hebben hoe een product eruit ziet.

Display advertenties

Display advertenties zijn banners die getoond worden op websites zoals NU.nl. Display advertenties worden voornamelijk ingezet voor retargeting. Bij retargeting worden er mensen benaderd die in het verleden je website bezocht hebben. Deze banners bestaan ook uit producten die jij eerder hebt bekeken of interesse in getoond hebt.

Video advertenties

Video advertenties vinden plaats op YouTube. Dit zijn video’s die worden afgespeeld voordat je een filmpje start op YouTube. Deze reclame kan ook weergegeven worden midden in het filmpje of pas aan het einde van het filmpje.

Je ziet dat er best veel mogelijkheden zijn voor het inzetten van Google Ads. Het is daarom belangrijk om eerst goed te analyseren op welke zoekwoorden je gaat adverteren. Op basis van de gekozen zoekwoorden ga je kijken, welke manier van adverteren je gaat inzetten. Tenslotte is het belangrijk dat je goed monitort hoe je advertenties presteren. Wil je dit liever uitbesteden aan expert? Bezoek dan de website van Blauwe Monsters voor meer informatie.