Een lease auto zakelijk gebruiken: dit zijn de voordelen

Ongetwijfeld heb je al eens gekeken naar de mogelijkheden voor een lease auto. Voor een vast bedrag kun je immers een auto voor de deur hebben staan, zonder dat je gelijk veel spaargeld hoeft neer te leggen. Voor zowel particulieren als voor zakelijk gebruik zijn er een groot aantal mogelijkheden en heb je een ruime keuze aan modellen. Zodra je een auto gevonden hebt, is het ook heel eenvoudig om deze aan huis te hebben staan. Een lease auto zakelijk gebruiken kan daarbij ook nog meer voordelen opleveren. Maar welke voordelen zijn dit precies?

Eenvoudig naar klanten en andere relaties rijden

Een lease auto zakelijk gebruiken zorgt er in eerste instantie voor dat je eenvoudig naar klanten, zakenrelaties en opdrachtgevers kunt rijden. Je hebt immers altijd een auto voor de deur staan, zelfs als je geen geld hebt om een nieuwe auto aan te schaffen. De auto is daarbij in sommige gevallen ook privé te gebruiken. Het is afhankelijk van het contract dat je afsluit hoeveel kilometers je zakelijk kunt rijden. Let er daarom wel op dat je hier ook afspraken over maakt, zodat je achteraf niet voor verrassingen staat en je ook niet flink bij hoeft te betalen.

Geen hoge kosten voor het onderhoud

Een ander voordeel van een lease auto zakelijk gebruiken is dat je niet voor hoge kosten staat tijdens het onderhoud of een APK-keuring. Deze zitten namelijk in het maandbedrag verrekend. Zolang je niets geks doet met jouw auto heb je dus alleen te maken met de kosten voor de benzine die je gebruikt. Ook op dit gebied zijn er verschillende mogelijkheden te vinden om de kosten te drukken of beter bij te houden hoeveel je verbruikt, dus je hebt jouw administratie te allen tijde op orde. Het onderhoud zal echter geen grote kostenpost meer opleveren voor het bedrijf en zorgt ervoor dat jij geld overhoudt voor andere doeleinden.

Inruilen is mogelijk aan het einde van het contract

Een ander groot voordeel van een lease auto zakelijk gebruiken is dat je aan het einde van het contract vaak kunt bepalen of je de auto in eigen bezit wilt houden of dat je deze weer inruilt voor een nieuwer model. Als je regelmatig een nieuwe auto wilt hebben, kun je aan het einde van het contract inruilen en een nieuw voertuig kiezen. Zo pas je de auto iedere keer weer aan het bedrijf aan. Als je echter tevreden bent met jouw auto en de maandelijkse aflossing niet meer wilt hebben, is er vaak een mogelijkheid om de auto af te kopen.