Alles wat je moet weten over performance management

Wanneer je een eigen onderneming hebt, zullen er een hoop verschillende dingen zijn die je moet regelen en bijhouden. Als beginnend ondernemer is de kans groot dat je een kleinschalige onderneming hebt, waar je een hoop dingen zelf doet. Wanneer je groeit als onderneming, zul je echter steeds meer onderdelen die deel uitmaken van je onderneming kunnen uitbesteden of door werknemers laten doen. Vandaag de dag zijn er meer ondernemingen dan ooit en de technologische intelligence en programma’s groeien gestaag mee.

 

Doel van het gebruiken van performance management

Als ondernemer is het natuurlijk je doel om zo veel mogelijk winst te maken. Om ervoor te zorgen dat je winst optimaliseert, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Zo kun je er onder andere voor kiezen om investeringen te doen die vaste kosten verlagen, maar ook werknemers door scholen om efficiënter te werk te kunnen gaan. Je kunt op zoek gaan naar lagere inkoopprijzen of verkoopprijzen proberen te verhogen. Al deze dingen zijn onderdelen van het productieproces en hebben net als het adverteren en de marketing van je onderneming een grote impact op je bedrijf. 

 

Om je onderneming naar het volgende level te brengen is het handig om meer te weten over performance management. Bedrijven moeten vandaag de dag flexibel en innovatief zijn om de concurrentie bij te blijven, maar dit is eigenlijk nog niet genoeg. Het is als ondernemer een vereiste dat jij je continue blijft verbeteren om de concurrentie proberen voor te blijven, wat je voor elkaar kunt krijgen door performance management.

 

Wat is performance management nou eigenlijk? 

Performance management kun je vertalen als prestatie management. Het is een proces dat organisaties helpt met het verbinden van individuele medewerkers aan de onderneming. Elke werknemer heeft andere talenten, ook op de basisschool zie je dit al terug. Waar de ene persoon goed is in tekenen, is de ander weer goed met getallen. Door je werknemers te leren kennen kun jij ervoor zorgen dat je onderneming efficiënter te werk gaat en productiever wordt. Bovendien kun je door het goede gesprek te hebben je werknemers motiveren om harder te werken en ze beter inzetten. Daarnaast is het voor een onderneming erg belangrijk om processen en strategieën te evalueren. Door per bedrijfsproces te gaan kijken wat er goed en fout gaat, kun jij je strategieën aanpassen voor de volgende keer. Het maken van fouten binnen een onderneming hoeft niet erg te zijn, zolang je er maar van leert voor volgende keer.